Home » Katrin Laureyssens

Katrin Laureyssens

Telefoonnummer: +32477273808

Level: Level 1, Level 2

Expertise: Workshops, Trainingen, Spreker, Filosofie op school, Filosofisch gespreksbegeleider

Onderwijs: Basisonderwijs

Ik geloof dat verwondering en denkkracht de brandstof zijn van een creatief en zinvol leven. De zoektocht naar een speelse manier om de vele vragen van mijn jongste zoon om te zetten in waardevolle gesprekken, eindigde in de creatie van het spel Vragenvulkaan (Berrie Heesen Prijs 2019).

Mijn hele leven al, stel ik dingen in vraag. Heb ik een andere kijk. Word ik enthousiast van originele ideeën. Maar het was pas toen ik aan de beroepsopleiding Filosoferen met kinderen en jongeren (2017) begon, dat alles op z'n plek viel. De vonk die daar ontstond, zette Denkkaravaan in gang. Als Kunst- en Theaterwetenschapper (Gent, 1998), bleef ik ook enthousiast over kunst en cultuur, dus volgde ik in 2020 het Postgraduaat Cultuureducator (PXL Hasselt). En omdat filosoferen vooral doen is, blijf ik me bijscholen met o.a. Filosofisch gespreksleider voor kinderen en jongeren bij Kristof Van Rossem (2018) en de Stage 1 & 2 course bij The Philosophy Foundation (2020).

Daarnaast ben ik boekrecensent van kinderboeken die aanzetten tot filosoferen en werk ik deeltijds in een bib. Verhalen en boeken zijn dus nooit ver weg in mijn werk!

Services

Je kan bij Denkkaravaan terecht voor originele workshops en lessenreeksen filosoferen op de basisschool, maar ook in bibliotheken of andere fijne plekken waar samen gedacht kan worden.

Ouders en leerkrachten ondersteun ik met speels educatief materiaal en voor hen organiseer ik ook trainingen en workshops (bijvoorbeeld 'Filosoferen met (prenten)boeken in de klas').

Je kan me inschakelen voor de ontwikkeling van filosofische activiteiten in je organisatie, educatieve materialen of projecten rond creatief en filosofisch denken.

Kraanweide 4, 2970 Schilde, België

Share This