Home » Aanraders » Recensie van De kinderen van Chronos – Coen en Dora 10 jaar

Recensie van De kinderen van Chronos – Coen en Dora 10 jaar

Recent verscheen het kinderboek De kinderen van Chronos, van filosofen Erno Eskens (auteur) en Marthe Kerkwijk (illustrator). 

Coen en Dora, recenseerden het boek.


De kinderen van Chronos

Ik vind het een erg leuk maar ook een spannend boek. En de tekeningen in het boek zijn ook heel mooi. Ik geef het 4,5 sterren. Het leuke is dat sommige dingen ook echt gebeurd zijn. In het begin van het verhaal zit een soort omwending, dus er gebeuren dingen waarvan je niet denkt dat ze zouden gebeuren. Het gaat namelijk over een gezin dat naar het circus gaat. De twee kinderen van het gezin worden naar voren geroepen. Ze doen mee met een verdwijntruc, maar de truc gaat mis en ze worden naar het verleden gestuurd, naar oud Griekenland om precies te zijn. Ze beleven veel spannende dingen, want ze worden bijna verkocht tijdens een slavenmarkt.

Tot slot wil ik nog een ding zeggen: het is een echte aanrader!

Coen (10)


Mijn recensie gaat over het boek De kinderen van chronos. Het gaat over dat 2 kinderen met hun ouders naar het circus zijn op de parkeerplaats van het museum Het Archeon. Tijdens het circus wordt er gevraagd of iemand zich aanbiedt voor de grote verdwijntruc. Bruno, die op dat moment met zijn stokje aan het spelen is hield zijn hand per ongeluk omhoog, daardoor leek het alsof hij wilde meedoen. Hij moet naar voren komen. Laura, zijn zus loopt mee want vindt het zielig dat hij alleen moet gaan. Selath, de goochelaar begint de tovertruc en zegt een spreuk. Ondertussen zitten Laura en Bruno in de verdwijnkist. De vloer onder hen valt weg en ze zijn weg…

Ik vind het boek leuk omdat het spannend en grappig tegelijk is. Ik vind het ook leuk dat er sommige stukjes echt waar zijn. Je bent niet door dat je aan het leren bent en zo voelt het ook niet, alleen het is heel leerzaam en want je leert hoe het vroeger was in de tijd van de Grieken. Op een schaal van 1 tot 5 geef ik het een 4,5 want ze zeggen wel dingen zoals: de slimste MAN krijgt hem, en niet de slimste vrouw, want vrouwen zijn niet per se dommer dan mannen. Ik geef de plaatjes zonder meer een 10 want je ziet duidelijk wat het is en ziet er gewoon mooi uit! Dus mijn conclusie is geworden: een spannend maar niet een te spannend boek en een grappig boek een 10 dus!

Dora (10)

Geschreven door:

CKN

Meer artikelen uit dit dossier:
Sorry, No posts.
Share This