Home » Aanraders » Recensie Becky Breinstein door Juka (11)

Recensie Becky Breinstein door Juka (11)

Recensie Becky Breinstein, 2019, Van Dijk en Ter Steege

Door Juka (11)

Ik vond het een heel leuk boek en ik had het binnen een uur uitgelezen. Vooral bladzijde 1 t/m 17 waren leuk want daar zaten veel leuke stukjes in zoals dat Becky ‘gewoon’ de laatste Tasmaanse tijger ter wereld als huisdier heeft (ze noemt hem Raymon de demon) of dat het halve dorp in een tostifabriek werkt (de vader van haar aartsvijand Isabella Tosti is daar zelfs de directeur, Harm Klaas Tosti).

Becky zit op een school waar ze niks leert omdat haar meester alleen maar zit te appen en de hele klas aan het spelen is met drones, smartwatches en andere dingen met knopjes (cadeautjes van de tostifabriek). Dus begint ze op het schoolplein in een tentje haar eigen school met alleen maar filosofielessen. Eerst komt er maar één iemand, Chuck. Maar dat duurt niet lang want hij komt uit een familie met alleen maar twee- en drielingen die allemaal met hem meekomen. Bij de tweede les loopt het helemaal in het honderd en niet lang daarna wordt Becky van school gestuurd om iets wat ze niet gedaan heeft…

Bij sommige boeken zijn tekeningen overbodig, maar bij dit boek passen ze echt goed en maken ze het verhaal nét nog wat leuker. Ook omdat het niet zo’n heel moeilijk leesbaar boek is, daarom zijn de tekeningen ook meer stripachtig en grappig.

Je leert trouwens best veel van dit boek: over beroemde filosofen, veel filosofische vragen en geschiedenis. Een van de meest filosofische vragen vond ik wel wat is wijsheid of is leven een vak. En wat ik nog niet wist, was dat Plato een leerling was van Socrates.

Ik raad dit boek enorm aan aan kinderen die van boeken zoals Het leven van een loser, Niek de Groot, Julius Zebra of Dagboek van een muts houden. Maar ook andere kinderen raad ik dit aan want je leert veel en je ontdekt een nieuwe leesstijl.

Wil je de uitgebreide lesbrief en meer lezen over Becky en de auteurs? Ga dan naar www.beckybreinstein.nl 

Geschreven door:

CKN

Meer artikelen uit dit dossier:
Share This