Kristof van Rossem
Kristof van Rossem is gespecialiseerd in de kunst van het vragen stellen en in de socratische gespreksvoering. Samen met Hans Bolten verzorgt hij een jaarlijkse opleiding tot socratisch gespreksbegeleider onder andere aan de ISVW. Hij is lector aan de Specifieke Lerarenopleiding Maatschappijwetenschappen en Filosofie van de KULeuven waar hij een jaarlijks seminarie ‘Filosoferen met kinderen en adolescenten leidt. Hij is docent filosofie en (beroeps)ethiek aan de Odisee Hogeschool Brussel. studeerde zelf in Leuven (KUL), Amsterdam (UvA) en Uppsala (UU) zowel religiewetenschappen als filosofie. Hij publiceert o.a. over praktische filosofie, vrouwelijke filosofen, ethiek en humor. Website: www.socratischgesprek.be
NB: de workshop Intieme Vreemden is gebaseerd op zijn recent verschenen boek ‘Het Filosofisch Gesprek. De Basis’. Het boek is tijdens de workshop verkrijgbaar tegen de kortingsprijs van 18€.

Stine Jensen
Stine Jensen schreef onder meer het essay voor de maand van de filosofie in 2011 over intimiteit onder de titel Echte vrienden.
Intiem kapitaal in tijden van Facebook, Youtube en Wikileaks. En het kinderboek Vriendschap is alles.
Mijn naam is Lilia Visser, 21 jaar oud en afstuderend student Social Work in Den Bosch. Daarnaast ben ik al 4 jaar voorlichter bij COC Noordoost-Brabant. Hier geef ik voorlichting op alle niveaus, van basisschoolleerlingen tot HBO-studenten over seksuele diversiteit en genderidentiteit.
Het contact met de leerlingen en een gezicht geven aan wie of wat een Queer persoon is maakt dat ik het mooi vind om te doen.
Maaike Merckens-Bekkers is jurist en filosoof en oprichter van WonderWhy. Al ruim 15 jaar filosofeert ze met kinderen, jongeren en studenten. Ze is docent filosofie/filosoferen met kinderen bij de UvA en docent cultuurfilosofie bij Artemis en geeft trainingen. Ook verzorgt ze een opleiding tot kinderfilosoof.
Samen met Sabine Wassenberg schreef ze “Ik zag twee beren filosoferen” en “Ik zag twee apen wetenschapen”. Website: www.wonderwhy.nl
“Fronnie filosoof creëert connecties waar je ze onmogelijk dacht” | Prof. dr. Marli Huijer | publieksfilosoof & voormalig Denker des Vaderlands
“De beste herinneringen heb ik aan een pre-corona-project met buurtbewoners van de Spaarndammerbuurt. De scholieren gingen de straat op om ‘verhalen te vangen. Leerlingen in contact brengen met heel verschillende mensen uit de Amsterdamse samenleving is Fronnie’s favoriete insteek.” | Joan de Ruijter | filosofiedocent van het 4e Gymnasium in Amsterdam & auteur
Nanda van Bodegraven in samenwerking met Anita Drachman
Nanda is sinds 2017 penningmeester van CKN. Zij vindt de dialoog juist in deze tijd, waarin verschillende culturen samen leven, erg belangrijk. Ze is al sinds 1999 actief in het filosoferen met kinderen en schreef hierover zeven boeken, onder meer ‘Kriebels in je hersens’ en ‘Wortels en vleugels, kinderen onderzoeken bestaansvragen’. Haar meest recente boek heet ‘Denkstappen, filosoferen leren in 18 stappen‘. Ze traint met veel plezier volwassen in het filosoferen met kinderen in Nederland en daarbuiten (Indonesië en Turkije).
Haar nieuwste boek heet Het gedachtendier. Neem ook eens een kijkje bij haar laatste project ‘De vrijheid van Amsterdam‘, met tien stoeptegels in hartje Amsterdam met daarop quotes van filosofen. En lees meer in de ‘Wandelgids naar vrijheid, filosofeer doeboek en teksten bij vrijheidvanamsterdam.nl‘. Dit boekje is onder meer bedoeld voor leerkrachten die met hun klas een project rondom vrijheid willen doen.
De Kleine Grote Denkers is opgericht door Kilian Schaap en Ruud Verbraak. Zij specialiseren zich onder andere in het filosoferen met kinderen. Naast lessenseries geven Ruud en Kilian workshops aan leerkrachten en ontwikkelen ze missie/visie-trajecten voor scholen. Met de Verwonder Methode proberen ze het stoffige imago van filosofie te veranderen. Hun wens is om FMK te verspreiden over alle Nederlandse basisscholen. De Kleine Grote Denkers maken dit jaar met Filosoofje een filosofische podcastserie met kinderen en jongeren.
Roderick Hageman filosofeert al jaren als De Vragenman met kinderen, jongeren en intieme vreemden.
Lees hier een interview dat Michaël van Putten had met De Vragenman.