WEEK VAN DE KINDERFILOSOFIE…..!

Het CKN werkt achter de schermen hard aan het opzetten van de WEEK VAN DE KINDERFILOSOFIE. We willen daarmee kinderfilosofie bij een groter publiek bekendheid geven. Als het vak bij meer betrokkenen van kinderen bekend is -dus niet alleen bij leerkrachten, maar ook bij ouders, kinderopvang, bibliotheek, media etc.- kunnen we veel gemakkelijker aan de weg timmeren van ons mooie, maar nog relatief jonge, vak. Lees hier meer over onze ideeën en over hoe je mee kunt doen!

We sluiten aan bij de Maand van de Filosofie in april 2021. De WEEK VAN DE KINDERFILOSOFIE zal zijn van vrijdag 9 t/m zaterdag 17 april. Het thema van de Maand van de Filosofie is “De natuur was hier”. Wij nemen het iets ruimer: “Natuur”.

We willen gedurende die week allerlei activiteiten van kinderfilosofen bundelen tot één groot PR-offensief met bijvoorbeeld een eigen logo en website waarop informatie en activiteiten vermeld staan. Uiteraard is het leuk als je hieraan meedoet op de school waar je werkt. Wij zorgen dan voor de nodige inspiratie. Om een eenduidig beeld naar buiten neer te zetten kun je bovendien gebruik maken van een klein boekje dat je kunt weggeven aan de kinderen.

Maar ook buiten school, en zeker met het thema natuur, willen we kinderfilosofie zichtbaar maken. Daarvoor zouden we jullie willen vragen om lokaal buitenactiviteiten, waarin uiteraard gefilosofeerd wordt met kinderen, te organiseren. Wij faciliteren die activiteiten op allerlei manieren en daarnaast brengen wij alles dus samen op één podium om daarmee krachtig naar buiten te kunnen treden. Hierover ontvang je later deze week een enquête zodat wij beter in kunnen schatten op welke manier we dit het beste van de grond kunnen tillen. Maar één ding staat vast:

Alleen gezamenlijk kunnen wij kinderfilosofie met de Week van de Kinderfilosofie een geweldige boost gaan geven, dus doe mee!

Mocht je in de tussentijd al meer info of contact hierover willen, mail dan naar weekvande@kinderfilosofie.nl. Je komt dan in contact met Christianne Verheugd of Marianne Scheeper.

We sluiten de week op zaterdag 17 april af -ijs en weder (en tegenwoordig moet je er ook corona maar bij vermelden) dienende- met een symposium waarin o.a. de Berrie Heesenprijs zal worden uitgereikt.