GEANNULEERD: Online Rond-de-Tafel met Tamar Kopmels: Levensbeschouwelijk onderwijs en filosoferen, is er een link?

Op zaterdag 23 januari 2021 is het de beurt aan filosoof/theoloog Tamar Kopmels voor een ONLINE Rond-de-Tafel-bijeenkomst van het CKN.  Zij zal spreken over de betekenis van filosoferen met kinderen/jongeren voor levensbeschouwelijk onderwijs. Het zijn soms twee werelden die krampachtig uit elkaar worden gehouden. Tamar is adviseur levensbeschouwelijke educatie en identiteitsbegeleiding. Lees ook deze voorbeschouwing.

Zaterdag 23 januari 2021 GEANNULEERD
13.30 – 16.30 uur via Zoom 

Leden: €30,00

Niet-leden: €50,00

Koop hier je ticket

FLYER CKN hier downloaden

Is er een link tussen ‘Oh My God’ en FmKJ? Volgens Tamar Kopmels is die link er zeker. Zij vindt het jammer dat levensbeschouwelijk onderwijs en filosoferen met kinderen en jongeren op dit moment twee verschillende werelden zijn. In haar optiek zouden ze elkaar juist kunnen versterken en aanvullen.

Vooral op openbare scholen geeft men nogal eens de voorkeur aan FmKJ, omdat FmKJ ‘neutraal’ is en daardoor beter bij hun winkel past. Maar in deze tijdsgeest, met veel negatieve aandacht voor cultuur- en geloofsverschillen, is het volgens Tamar Kopmels nodig om die verschillen niet alleen te bespreken, maar ook te leren duiden.

Een Rond-de-Tafel met een theoretische component die levensbeschouwing en FMKJ op de onderwijskaart zet. Plus een puur praktisch luik: hoe kan je levensvragen integreren in filosoferen?

Tamar Kopmels is adviseur levensbeschouwelijke educatie en identiteitsbegeleiding. Zie haar website.  Zij richt zich op de vormgeving van de actief pluriforme opdracht van de openbare school. Haar aandachtsgebieden zijn onder meer: identiteit bij fusietrajecten, nieuwe vormen van godsdienstig en humanistisch vormingsonderwijs en burgerschapsvorming. Ze is filosoof en theoloog en heeft voor deze Rond-de-Tafel onmiskenbaar de juiste ‘geloofsbrieven’.

Interview met Tamar Kopmels in de aanloop naar deze Rond-de-Tafel:  ‘FmKJ en levensbeschouwelijk onderwijs horen bij elkaar’ door Christianne Verheugd.

Hieronder vind je data, sprekers en titels (met link) van overige CKN-activiteiten:

Lees hier de PDF

20 en 21 maart 2021: Masterclass tweedaagse met Peter & Emma Worley
Corrupting youth. How to falicitate philosophy enquiry?

12 juni 2021: Rond-de-Tafel met Elke Wiss en Linda van Denderen
Hoe kan mijn denken bewegen als mijn lijf stil moet zitten?