Uitgesteld: Rond-de-Tafel met Elke Wiss en Linda van Denderen: Filosoferen, beweging en spel

‘Hoe kan mijn denken nu bewegen als mijn lijf stil moet zitten?’ Deze uitspraak komt van de 4-jarige Titus. Linda van Denderen en Elke Wiss laten in deze Rond-de-Tafel-workshop op zaterdag 12 juni 2021 de meerwaarde ervaren die ‘beweging en spel’ heeft op ‘denken en filosoferen’.  Op het einde van deze dag heb je kennis gemaakt met een pak spelvormen die je direct kan gebruiken en je kan ze voortaan ook makkelijker zelf bedenken. Voor alumni van de beroepsopleiding van kinderen en jongeren (van ISVW) is er in de ochtend ook een bijeenkomst. Zij kunnen dus de hele dag deelnemen.

Zaterdag 12 juni 2021 Deze bijeenkomst is uitgesteld
Halve dag met Elke Wiss en Linda van Denderen:
13.30 uur – 16.30 uur.
Kosten: 45 euro voor CKN-leden, 70 euro niet-leden.
Hele dag met alumni en Elke en Linda: tijden 9.30 – 16.30 uur (inclusief lunch).
Kosten: 70 euro voor CKN-leden, 100 euro niet-leden.

Locatie: Internationale School Voor Wijsbegeerte, Leusden
Koop hier je ticket.

FLYER CKN hier downloaden

Dikwijls gaan we in een kring zitten om te filosoferen. Op zich niks mis mee. Maar voor kinderen is het niet simpel om stil te zitten. Soms maakt het hen behoorlijk onrustig. Of zakt het gesprek daardoor in als een soufflé.  Op zo’n momenten is het handig om actieve werkvormen in je rugzak te hebben die het filosoferen letterlijk en figuurlijk ‘in beweging brengen’.

In deze workshop laten Elke Wiss en Linda van Denderen je  werkvormen ontdekken en leer je ze zelf verzinnen. Deze RonddeTafel gaat over vragen als: waarom is het goed om te bewegen tijdens het filosoferen? En hoe doe je dat: meer beweging in je filosofische gesprekken brengen? Hoe kan je theater en spel integreren in je filosoferen?

Op het einde van deze dag heb je kennis gemaakt met een pak spelvormen die je direct kan gebruiken en je kan ze voortaan ook makkelijker zelf bedenken.

Elke Wiss (Denksmederij) en Linda van Denderen werken allebei als filosofisch practicus. Ze hebben ook allebei een theateropleiding gehad en veel ervaring met het vakgebied.