IN HET VAT: Tweedaagse masterclass met Peter & Emma Worley: Corrupting youth. How to facilitate philosophical enquiry?

Zodra de situatie rondom Corona het toestaat, ontvangt het CKN twee bijzondere gasten: Peter en Emma Worley – de initiatiefnemers van de Philosophy Foundation – een zeer goed aangeschreven Brits collectief van filosofen die zich op onderwijs, kinderen en jongeren richten.  Het wordt een tweedaagse masterclass waar gedegen filosofische en historische achtergrondkennis en jarenlange praktijkervaring twee onafscheidelijke handen op één buik zijn. Meer info over de concrete invulling volgt later. Wat in het vat zit verzuurt niet!

LET OP: UITGESTELD – nieuwe datum wordt nader bekend gemaakt (31 maart is NIET de juiste datum)

Houd de website en de CKN-nieuwsbrief in de gaten!

Tweedaagse Masterclass
Tijden: zat 9.30 uur – 21.30 uur, zon 9.30 – 16.00 uur
Locatie: ISVW (Internationale School voor Wijsbegeerte), Leusden.
Kosten (inclusief 2 lunches, 1 diner, koffie en koek tussendoor)

– 1e kaart 450 euro of
– 2 kaarten 750 euro
– Je kunt ook een CKN passe partout kopen voor de masterclass Filosofisch Strijden (150 euro)+ de masterclass Corrupting Youth à 500 euro.
Koop je ticket(s) hier

          Behoefte aan gespreid betalen? Neem contact met ons op: info@kinderfilosofie.nl, dan kijken we wat mogelijk is!

Boek vóór 1 mei aanstaande en ontvang het boek Corrupting Youth part 1 van Peter Worley gratis.

Koop hier voor 11 juli 2021  je ticket.

LET OP: overnachting & ontbijt zijn niet inbegrepen, vanwege de verwachte drukte bij ISVW, reserveer je het best zo snel mogelijk een kamer. Ze houden 15 kamers vast voor deze bijeenkomst zolang dat voor hun redelijk is. Als je belt met ISVW, geef je daar aan dat je voor het CKN-weekend reserveert. De betaling voor de overnachting doe je bij aankomst.


Over de Masterclass


Alain Badiou is hem voorgegaan. Met zijn pamflet ‘Het ware leven’ wil deze Franse  grote ‘maitre à penser’ – net als Socrates – ‘de jeugd corrumperen’. Ook Peter Worley’s laatste boek heeft ‘Corrupting Youth als titel.  Want als jongeren engageren in filosofische onderzoeksgesprekken en hen kritisch doen nadenken over hun stad, land, waarden en goden inderdaad een vorm van corruptie is, dan is dit in zijn (en onze) ogen wel een bijzonder waardevolle en eerbare vorm van corruptie. Eentje die de moeite van het verdedigen meer dan waard is.

Het boek van Peter Worley bestaat uit twee delen. Hij kadert filosoferen met kinderen en jongeren in de Socratische traditie, maar óók in een bredere Oud-Griekse context met de filosofen die vóór en ná Socrates kwamen. Toch gaat het hem hierbij nooit om kennis om de kennis, maar altijd om de toepassing ervan in de praktijk.


Over de sprekers

Peter en Emma Worley runnen in Londen ‘The Philosophy Foundation’. Dat is in Engeland een bijzonder toonaangevende ‘filosoferen met kinderen’ organisatie, die zij ook zelf hebben opgericht.

Emma was named as one of the top 100 Women in Social Enterprise in 2017 and was also highly-commended for her leadership role in the Social Enterprise 100 Awards. She is President of SOPHIA: The European Foundation for the Advancement of Philosophy with Children and a Visiting Research Associate at Kings College London because of her research into The Philosophy Foundation’s pedagogy.

Peter is a Visiting Research Associate at King’s College London. He is a multi-award winning author for Bloomsbury Education and author and editor for Crown House Publishing on The Philosophy Foundation Series of books. Peter read philosophy at University College London and Birkbeck College, completing his MA in 2004. He has been working with children in education since 1993 and has been doing philosophy with children since 2002. 

Lees hier meer over het boek Corrupting Youth en een interview met Peter en Emma.

Dit wordt een tweedaagse masterclass waar gedegen filosofische en historische achtergrondkennis en jarenlange praktijkervaring twee onafscheidelijke handen op één buik zijn. Meer info over de concrete invulling van dit weekend volgt later.

BE PREPARED: zoals de titel en het land van herkomst van de begeleiders doet vermoeden, zal dit een masterclass zijn in begrijpelijk en helder Engels.

Klik hier voor overige CKN-activiteiten