Vakjury Berrie Heesenprijs 2021

De Jury van de Berrie Heesenprijs 2021 is bekend!


De leden van de jury van de Berrie Heesen Prijs editie 2021 zich hier aan u voor.

 

Katrin Laureyssens won in 2019 de Berrie Heesen Prijs voor haar filosofeerspel Vragenvulkaan. Met haar organisatie Denkkaravaan organiseert en begeleidt zij workshops tijdens en na schooltijd om het creatief en filosofisch denken van kinderen en jongeren te stimuleren. Ook ontwikkelt ze origineel educatief materiaal voor leerkrachten, gezinnen en organisaties. Katrin is Kunst- en Theaterwetenschapper, volgde de beroepsopleiding ‘Filosoferen met kinderen en jongeren’ (2017) en het Postgraduaat Cultuureducator (PXL Hasselt, 2020).

Lies Pycke is coördinator en docent van de beroepsopleiding Filosoferen met Kinderen en Jongeren van de ISVW en lector aan de AP-hogeschool Antwerpen. Als transformatiecoach en pedagogisch trainer coacht ze leerkrachten en helpt ze bij het kritisch en creatief denken. Daarnaast heeft ze samen met Peter Visser ook een methode FMKJ ontwikkeld voor de lagere school.

Aetzel Grieffioen (1981) leidt de ontwikkeling van de lesmethodieken van Rotterdam Vakmanstad, waarvoor hij twaalf jaar lang wekelijks filosofie gaf aan de bovenbouw van verschillende basisscholen in Rotterdam. Vanuit deze ervaring geeft hij ook les in het filosoferen met kinderen. Hij is co-auteur van de Vakmanstad lesmethode Ecosofie voor de bovenbouw en van De Denklijn, de filosofiemethode voor alle groepen. Voor een deel hiervan was hij samen met co-auteur Leonie van Wees genomineerd voor de Berrie Heesenprijs 2019. Hiernaast doceert hij ecologische filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Primeur: Kinderjury Berrie Heesenprijs
Tijdens deze editie wordt voor de eerste keer ook een winnaar gekozen door de Kinderjury van de prijs. De Kinderjury bestaat uit de kinderen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs die al een poosje filosoferen. Dit alles onder voorbehoud van de mogelijkheden die de lockdown biedt.