Berrie Heesen Symposium 2019: Katrin Laureyssens

Katrin Laureyssens met de Vragenvulkaan is in 2019 de laatste winnaar geweest van de Berrie Heesen prijs. Meer informatie over het spel en over de prijs vind je in dit artikel.

Katrin Laureyssens met de Vragenvulkaan: een filosofisch kaartspel

Het kaartspel bevat verschillende spelelementen, zoals het introduceren van een gedachte, doordenken met behulp van filosofische vragen en een verwerkingsopdracht om verder te spelen. Er hoort een zandloper, lavasteentjes en een dobbelsteen bij.

Katrin heeft dit spel ontwikkeld uit liefde voor het filosoferen met kinderen. En dat bleek uit alles. Lees hier meer over haar inzending, of bekijk de website van Katrin: www.denkkaravaan.be. In september 2019 lag het spel in de winkels.

Volgens de jury, die bestond uit Sabine Wassenberg, Goedele de Swaef en Mariëlle Sauers is dit spel “volledig, meteen toepasbaar, filosofisch verantwoord, speels en mooi.”

De prijs bestaat uit een geldbedrag dat mogelijk was gemaakt door de erven van Berrie Heesen. Daarnaast kreeg Katrin de wisselbeker: een beeld dat waarschijnlijk bij haar thuis staat te stralen.

Vorige winnaars

One thought on “Berrie Heesen Symposium 2019: Katrin Laureyssens”

Comments are closed.