Terugblik op het Berrie Heesen Symposium

Terugblik op het Berrie Heesen Symposium 2019

Na een korte vakantie kijken wij terug op een succesvol symposium met een boeiende lezing door Baukje Prins die veel vragen opwierp, een nog lang niet afgeronde paneldiscussie en natuurlijk de bekendmaking van de winnaar van de Berrie Heesen Prijs 2019.

En de winnaar is: 

KATRIN LAUREYSSENS met de VRAGENVULKAAN: een filosofisch kaartspel.

Het kaartspel bevat verschillende spelelementen, zoals het introduceren van een gedachte, doordenken met behulp van filosofische vragen en een verwerkingsopdracht om verder te spelen. Er hoort een zandloper, lavasteentjes en een dobbelsteen bij.

Katrin heeft dit spel ontwikkeld uit liefde voor het filosoferen met kinderen. En dat bleek uit alles. Lees hier meer over haar inzending, of bekijk de website van Katrin: www.denkkaravaan.be . Katrin hoopt dat het spel in september in de winkels ligt.

Volgens de jury, die bestond uit Sabine Wassenberg, Goedele de Swaef en Mariëlle Sauers is dit spel “volledig, meteen toepasbaar, filosofisch verantwoord, speels en mooi.”

De prijs bestaat uit een geldbedrag dat mogelijk was gemaakt door de erven van Berrie Heesen. Daarnaast kreeg Katrin de wisselbeker: een beeld dat waarschijnlijk bij haar thuis staat te stralen. Nogmaals gefeliciteerd!