Shortlist Berrie Heesenprijs 2021 bekend!

De shortlist voor de Berrie Heesenprijs 2021 is bekend!

Na een zorgvuldige bestudering en afweging van maar liefst 13 inzendingen, komt de vakjury tot een shortlist van vier. Hieruit kiezen zij een winnaar. U kunt zaterdag 17 april uw stem uitbrengen op deze vier, waaruit de Publieksprijs volgt. En de Kinderjury? Welk idee zullen zij gekozen hebben? Zorg dat je erbij bent op zaterdag 17 april bij de Dag van de Kinderfilosofie 2021! Koop hier je ticket.

DE GENOMINEERDEN

          • Annelies Appelhof, Wie je dAn wel niet bent
          • Ilse Daems, De natuur was hier
          • Kristof van Rossem, Het filosofisch gesprek
          • Roeland Schweitzer, De Tao voor kinderen

 

Annelies Appelhof, Wie je dAn wel niet bent

De theatervoorstelling Wie jij dAn wel niet bent van de zAAk A is een ontregelend uurtje denk-spektakel voor 10+ over de vraag of je kan kiezen wie je bent.

Het publiek is aanwezig bij ‘Wie ben ik?’, de Landelijke Theatertour van Prinses Amalia van Oranje, waarmee zij zich voorstelt aan het Nederlandse volk.

 

Ilse Daems, De natuur was hier

Puur natuur. Een gedachtenavontuur voor denkhelden. Een verwilderkamp voor de geest. Een  ontdekkingsreis in eigen en andermans hoofd.

Voor iedereen die zich geen oor laat aannaaien. Voor luisterrijke luistervinken in het algemeen. En voor bizarre buizen van Eustachius in het bijzonder…

 

Kristof van Rossem, Het filosofisch gesprek

In Kristof Van Rossems boek ‘Het Filosofisch Gesprek. De Basis’ (LannooCampus/Isvw 2020) vind je alles wat je nodig hebt om goede filosofische gesprekken te leiden. Naast de kenmerken, de houding, detechniek en de structuur vind je er ook verschillende oefeningen om meteen uit te proberen. Het is een vrolijk, muzikaal boek dat licht en grondig tegelijk is.

 

Roeland Schweitzer, De Tao voor kinderen

De Tao Te Tjing is een oud Chinees boek over het leven, de natuur en ons mensen. De kinderen van de Chinese keizer leerden er uit en ook nu lezen miljoenen mensen het. Wij maakten een Nederlandse versie voor kinderen. Eerst op internet, later werd het een boek. Met vragen voor groepsgesprekken en 81 foto’s.