OPROEP: Kinderfilosofen die in het kader van de Kinderboekenweek op basisscholen willen filosoferen

Wil je tijdens de Kinderboekenweek filosofische gesprekken op scholen voeren over het thema geschiedenis en vrijheid? Lees dan verder, want dan is dit een mooie kans!

Het thema van de Kinderboekenweek is “En toen?” Daarmee wordt het onderwerp geschiedenis onder de aandacht gebracht.

De uitgever van het filosofie-doe-boek Wandelgids naar Vrijheid is ook uitgever van het tijdschrift Kleur op School. Hij wil graag scholen die een abonnement hebben op dat tijdschrift benaderen met een aanbod voor een aantal filosofische gesprekken tijdens de Kinderboekenweek. Op die manier wil hij bijdragen aan de doelstellingen van het CKN, namelijk kinderfilosofie de school in krijgen.

Wandelgids naar de vrijheid is ontstaan n.a.v. het project dat Nanda van Bodegraven in Amsterdam van de grond kreeg. In de stad zijn tien filosofische stoeptegels geplaatst. Het  boek geeft achtergrondinformatie en een wandelroute langs die tegels. Vooral de geschiedenis van vrijheid staat centraal in het boek. Daarom sluit het mooi aan bij het thema van de Kinderboekenweek. Het boek bevat een heleboel leuke oefeningen, waarmee je gemakkelijk aan de slag kan. Ook zonder de tegels en de wandeling door Amsterdam.

De invulling van de les tijdens de Kinderboekenweek is vrij, zolang het maar is opgebouwd rond het thema geschiedenis en vrijheid. Als je je daarbij wilt laten inspireren door de Wandelgids naar vrijheid, dan stuurt de uitgever je een exemplaar toe. Je kan op vrijheidvanamsterdam.nl meer lezen over dit project.

Voel je ervoor om mee te werken aan dit project? Om zo jezelf op een school in de kijker te kunnen spelen? Laat het ons weten!

We doen de scholen een concreet aanbod waarop ze kunnen intekenen, inclusief tarieven, namelijk:

o   2 uur filosoferen met één groep à € 150,00

o   4 uur filosoferen met twee groepen à € 290,-

o   6 uur filosoferen met drie groepen à €430,-

Je hoeft dus niet meer te onderhandelen met de school, en je stuurt zelf je factuur naar de school.

We weten natuurlijk niet hoeveel scholen er gaan reageren op de uitnodiging van de uitgever, maar hopen op deze manier kinderfilosofen en scholen bij elkaar te kunnen brengen.

Heb je belangstelling, mail ons via redactie@kinderfilosofie.nl

Meer informatie over Levendig Uitgever, klik hier.

Het boekje Wandelgids naar vrijheid bestellen, klik hier.