Opleiding Filocafé begeleider met stage

In het weekend van 19 en 20 november organiseert Sandra Aerts een opleiding met stage voor filocafé-begeleiders.

Een filocafé is een gesprek op café waar mensen samenkomen om een filosofische vraag te onderzoeken. Iedereen moet kunnen deelnemen, wat bijvoorbeeld betekent dat je geen voorkennis verwacht en dat last minute deelnemers ook welkom zijn. In een filosofisch café kunnen mensen vrij binnen en buiten lopen.

Wil jij diegene zijn die als enthousiast vrijwilliger het gesprek begeleidt? Sta je ook achter de democratisering van de filosofie? En wil je leren om betere vragen te stellen, die mensen tot nadenken stemmen over wat ze zeggen? Dan is deze opleiding iets voor jou.

De training neemt twee dagen in beslag, inclusief een stage op zondag in het filocafé van Mol. Het avondprogramma rond de film ‘Young Plato’ op zaterdag is facultatief. Het volledige programma vind je in bijlage 1.

Voor meer info en om in te schrijven: filosofisch.cafe@gmail.com

 

Adres (op 19 km van de Nederlandse grens):

Dienstencentrum Ten Hove

Jakob Smitslaan 28

2400 MOL (België)

 

Kostprijs tot 30 oktober: 100 euro, inclusief koffie en thee, exclusief maaltijden en overnachting.

Bij inschrijving na 30 oktober, betaal je 120 euro.

Op zaterdag kan je een dagschotel of dagmenu voor 8 of 10 euro bestellen.  Je kan al een kijkje nemen op de website van restaurant Ten Hove, maar wij reserveren voor jou als je dat wenst. Laat dit even weten in je mail.

Voor de overige maaltijden kan je een broodje bestellen of in het centrum van Mol iets vinden.

Tip: Wil je vooraf al eens een kijkje nemen in het oudste filocafé van België? Dat kan nog op de valreep in Antwerpen. Op zondag 9 oktober vanaf 13.30u is er een gesprek dat in estafettevorm begeleid wordt door Christel Desmaretz, Kristof Van Rossem, Inge Duytschaever en ikzelf. We vieren feest, omdat café Den Hopsack in Antwerpen 50 jaar bestaat, en we nemen na 17 jaar ook afscheid van de vaste bijeenkomsten op zondag. Het wordt dus een bijzondere editie. Deelnemen is hier gratis en je hoeft niet in te schrijven.

Je bent van harte welkom, zowel voor de opleiding als voor het feest!

Sandra Aerts

Coach Filosofie en Literatuur