Hoog Spel in de praktijk

Het boek Hoog Spel, gemaakt door Jos KesselsJan Ewout Ruiter en Luuk Stegmann, staan bijna 100 praktijkwijzers, waarin professionals tonen hoe je op filosofische wijze een gesprek kunt voeren of begeleiden.
Een praktijkwijzer bestaat uit een korte toelichting op de theoretische achtergrond van de werkvorm of oefening, gevolgd door een bondige notatie van hoe die uitgevoerd kan worden.

Het is niet eenvoudig er zelf één te schrijven, maar het levert je op dat je je verdiept in jouw praktijk en de manier waarop jij die praktijk voert.
Om er samen mee te kunnen oefenen, organiseerde CKN in oktober een Rond de Tafelbijeenkomst met Jos Kessels.
Het doel was zelf een werkvorm of oefening als een soort recept op te schrijven, zodat je collega’s of studenten met verstand van zaken er direct mee aan de slag konden.

‘Een praktijkwijzer komt pas tot leven als je ’m doet: het stappenplan doorlopen, uitwisselen over wat er gebeurt, aanscherpen en verdiepen.’

Op 11 maart aanstaande vindt een werkbijeenkomst over praktijkwijzers plaats voor vakgenoten in de toegepaste filosofie.
Deze werkbijeenkomst wordt georganiseerd, in eerste instantie voor iedereen die een praktijkwijzer heeft aangeleverd voor het boek Hoog Spel.

Via deze weg laten we je weten dat ook andere praktisch filosofen van harte welkom zijn. Voorwaarde is dat je ervaring hebt met filosofische werkvormen in de praktijk, dus met het toepassen in groepen en/of in de begeleiding van individuen. Je hebt een eigen praktijk of bent serieus bezig met het opbouwen van een eigen praktijk. De organisatoren verwachten initiatief en actieve deelname gedurende de bijeenkomst.

Herken je jezelf hierin en wil je aansluiten? Stuur dan een mail naar Brunhilde Legeland: brunhilde.legeland@outlook.com

De bijeenkomst van Hoog Spel in de Praktijk is op zaterdag 11 maart van 13-17 uur in Utrecht. De precieze locatie wordt tegen die tijd bekend gemaakt.