Filosofisch Kidscafe ISVW

Het filosofisch kidscafé

Filosoferen is fun for life!

Kinderen hebben een grote ‘denkbehoefte’ en zij beleven doorgaans veel plezier aan het denken in een groep. Het filosofisch KidsCafé – volop denkruimte voor kinderen bij de ISVW. In januari 2018 zag een nieuw initiatief van de ISVW het levenslicht, namelijk een filosofisch café voor kinderen. Het ‘KidsCafé’ biedt de mogelijkheid aan kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud om kennis te maken met filosoferen in de praktijk. In een filosofisch KidsCafé kunnen de deelnemers vanuit hun persoonlijke kijk op de wereld samen antwoorden proberen te vinden op de vragen waarover zij zich verwonderen.

In het KidsCafé zijn de gesprekken gericht op het beoefenen van filosofie, het is dus geen les over filosofie. De begeleider, de enige aanwezige volwassene, stimuleert de eigen inbreng van de deelnemers bij het vormgeven van de bijeenkomst. De naam KidsCafé verwijst dan ook naar de ongedwongen sfeer, zoals in een café . Ook het onderwerp of de vragen waarover het denkgesprek gevoerd wordt, worden gezamenlijk bepaald. De deelnemers vormen dus met elkaar de ruimte waarbinnen zij samen op zoek gaan naar antwoorden.

De KidsCafés vinden in de regel elke derde zondag van de maand plaats bij de ISVW in Leusden, van 15:00 tot 17:00 uur. Tijdens de pauze van een half uur spelen de kinderen buiten op het prachtige landgoed.

Kijk voor meer informatie op de site van het ISVW (ga naar ‘winkel’en zoek onder ‘activiteiten’).