Denken voor Doeners – Symposium Hogeschool Toegepaste Filosofie

Symposium 12 nov. 2022

DENKEN VOOR DOENERS
Filosofie op het vmbo

M.m.v. Stine JensenHenk OosterlingEva-Anne le CoultreKristof van Rossum en anderen.

Filosofie mag op geen enkele school ontbreken. Elke leerling verdient het om uitgedaagd te worden om goed te discussiëren, kritisch na te denken, meningen van zichzelf en anderen te onderzoeken, en daarmee grip te krijgen op alles wat er als jongere (en beginnend burger) op je afkomt. Helaas wordt filosofieonderwijs vrijwel uitsluitend aangeboden op de havo en het vwo. Dat is voor vmbo’ers zelf en onze samenleving een gemiste kans.

Gelukkig leggen veel filosofen, kinderfilosofen, filosofiedocenten en lerarenopleiders zich hier niet bij neer. In het HTF-symposium ‘Denken voor doeners – Filosofie op het vmbo’ komen zij aan het woord en delen zij hun ervaringen en ideeën. Zo zijn er lezingen van publieksfilosoof Stine Jensen en Henk Oosterling, en diverse workshops onder leiding van o.a. Eva-Anne le Coultre en Kristof van Rossem. Over het belang van filosofie op het vmbo, over de beste filosofiemethoden, over filosoferen over ongemakkelijke onderwerpen, en nog veel meer onderwerpen.

De HTF Hogeschool voor Toegepaste Filosofie nodigt filosofiestudenten, docenten, opleiders, maar ook schoolleiders en beleidsmakers en andere geïnteresseerden uit om deel te nemen en het belang van filosofieonderwijs voor iedereen op de kaart te zetten.

​AANMELDEN KAN HIER


12 november 2022 | 10.00-16.00 uur | Australiëlaan 23 Utrecht

  • € 45,00 (incl. lunch, koffie/thee, borrel na afloop)

  • € 35,00 voor studenten mbo, ho (incl. lunch, koffie/thee, borrel na afloop)

  • € 10,00 voor HTF studenten, alumni en medewerkers (symposium gratis, 10,00 euro voor de lunch)