De juryleden van de Berrie Heesen Prijs 2019

De juryleden van de Berrie Heesen Prijs 2019:

Goedele De Swaef

Goedele De Swaef is licentiaat Morele Begeleiding van opleiding (departement Letteren en Wijsbegeerte Universiteit Gent) en volgde voordien ook een lerarenopleiding NEG. Ze is sinds 1991 actief rond het Filosoferen met Kinderen en Jongeren (onderwerp scriptie), in (hoge-)scholen, universiteiten, psychiatrische ziekenhuizen, alsook met personen met een verstandelijke beperking. Ze houdt lezingen, geeft workshops en cursussen, organiseert studiedagen en intervisie. Ze werkte mee aan tal van publicaties en televisieprogramma’s. Zij is lid van de raad van bestuur van VEFO (Vlaams Netwerk voor Eigentijds Filosofie Onderwijs) en was ook jarenlang bij de board van SOPHIA (Europese Stichting Filosoferen met Kinderen). Ze coördineerde samen met Berrie Heesen het Europese project rond de kinderfilosofiekrant 100.

 

Mariëlle van Sauers

Ik ben afgestudeerd aan de Toneelschool en werk nu voornamelijk als schrijver en theatermaker, met name voor jeugd. Daarnaast werk ik als docent en coach aan HKU Writing for Performance.
Om mijn schrijven voor jong publiek te verdiepen heb ik de opleiding FMKJ gedaan, die heb ik in 2014 afgerond. Momenteel probeer ik een vorm te vinden om het filosoferen te integreren in jeugdtheatervoorstellingen. Met Meneer Bork zoekt een woord (Berrie Heesen Prijs 2016) heb ik daar de eerste stap mee gezet. Momenteel werk ik aan de voorstelling Moooi?!, waarin ik de kinderen uit het publiek wil uitnodigen in hun hoofd mee te filosoferen over kunst.

 

Sabine Wassenberg

Drs. Sabine Wassenberg (1981) is filosofe. Samen met Maaike runt zij WonderWhy, organiseert ze filosofische workshops en filosofeert ze met kinderen. In januari 2015 is bij uitgeverij AW Bruna (LeV) haar boek Mijn Ego & Ik verschenen, een boek over de beleving van de geest en wetenschap over het brein en meditatie. Het boek Kinderlogica, over ervaringen van Maaike en Sabine in de klas, verscheen in 2017 bij WonderWhy.