De eervolle vermeldingen en de aanmoedigingsprijs

 De eervolle vermeldingen en de aanmoedigingsprijs 

De jury heeft uit alle dertien inzendingen twee projecten gekozen die volgens hen een eervolle vermelding verdienen. Daarnaast mocht het publiek ter plaatse een aanmoedigingsprijs uitdelen. Dit gebeurde nadat alle mensen op de shortlist een korte presentatie hielden over hun project. Dit was een levendig gebeuren met een gifbeker die leeggedronken werd, een activiteit voor het publiek en vooral verhalen over de liefde voor en het belang van Filosoferen met kinderen. 

De eervolle vermeldingen waren voor:

MIRJAM POOLSTER, LEONIE VAN WEES en CARLONIEN VAN TWILLERT met “KIEZEN EN DELEN”

Uit het juryrapport: “Een spel met mooie kaarten voorzien van aangenaam beeld en inspirerende quotes, die uitnodigen tot argumentatie. Door het gebruik van de filosofische citaten speelt het gesprek zich af binnen het wijsgerig domein en is het wellicht makkelijk filosofisch te houden, ook door minder ervaren gespreksleiders.” Van harte gefeliciteerd! Lees hier meer over deze inzending.”

Foto: Werend Griffioen

 

JUDITH WAGENSVELD met “FILOSOFEREN OP SCHOOL.NL / DATABASE”

Uit het juryrapport: “De jury waardeert het dat leerkrachten op thema of ijkpunten in de jaarkalender gepast materiaal kunnen zoeken, voorzien van filosofische vragen. Het doel van de database is om de drempel voor de leerkracht te verlagen.”  Van harte gefeliciteerd! Lees hier meer over deze inzending.”

Foto: Werend Griffioen

De aanmoedigingsprijs van het publiek, bestaande uit 50 stemmers, was eveneens voor JUDITH WAGENSVELD. Ga zo door!!

Hier kun je alle inzendingen nog even terug lezen.

Wil jij jouw project ook aan een groot publiek presenteren en meedingen naar de Berrie Heesen Prijs? In 2021 kun je weer meedoen!