Dag van de Filosofische Praktijk 2023

Kom naar de Dag van de Filosofische Praktijk en maak kennis met tal van Filosofisch Practici!

Tijdens de Maand van de Filosofie 2023, op zaterdag 22 april, is de ‘Dag van de Filosofische Praktijk’ in Leusden.

Na het succes van vorig jaar wordt dit de tweede editie. Op deze Dag staat de Filosofische Praktijk in de breedste zin van het woord centraal. Het doel van de dag is een breed publiek vanuit verschillende invalshoeken kennis te laten maken met de Filosofische Praktijk.

Het programma wordt geopend door keynote spreker Joep Dohmen, die aan de hand van zijn nieuwste boek ‘Iemand zijn’ ingaat op de vraag: wat is onze pedagogische missie? Bezoekers kunnen kiezen uit een breed scala aan onderwerpen, van boeddhistische wijsbegeerte tot filosofie van het sociale domein. Ook kunnen zij zich inschrijven bij een filosofisch consulent voor een persoonlijke sessie, tijdens een ‘Walkshop’ een filosofische wandeling maken door het prachtige omringende landschap, meedoen aan een workshop over de kunst van het vragenstellen of meer leren over hoe je een filosofisch gesprek voert met kinderen. De dag wordt georganiseerd in de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) in Leusden. Eind van de middag wordt de Week van de Kinderfilosofie afgesloten met onder andere een feestelijke bijeenkomst waarin de prijs voor het Beste Filosofische Kinderboek van 2022 wordt uitgereikt.

Leden van de Vereniging Filosofische Praktijk, van Socratisch begeleider
tot kenner van de existentiële filosofie en organisatiefilosoof tot
kinderfilosoof, bieden de hele dag een programma aan met interessante
lezingen, workshops en praktijksessies voor zowel beginners als gevorderden. Bekijk hier het programma.

Tickets koop je hier. Bestel jouw kaartje vòòr 1 maart en ontvang €2,50 korting! De prijs voor leden is €40 en voor niet-leden €75, studenten
betalen €50. Dit is inclusief lunch en afsluitende borrel.

Tekst voor agenda of kalender:
Dag van de Filosofische Praktijk – zaterdag 22 april 2023
Tijdens de Maand van de Filosofie 2022, op zaterdag 22 april, is de tweede ‘Dag van de Filosofische Praktijk’ in Leusden. Op deze Dag staat de Filosofische Praktijk in de breedste zin van het woord centraal. Het doel van de dag is een breed publiek vanuit verschillende invalshoeken kennis te laten maken met de Filosofische Praktijk. Kijk voor meer informatie op:
http://dagvandefilosofischepraktijk.nl