Bestuurder Nanda van Bodegraven draagt het stokje over

Nanda neemt afscheid als bestuurslid van CKN
“Na precies 5 jaar bestuurslid van CKN geweest te zijn, draag ik het stokje over. De reden is dat mijn vrije tijd teveel in beslag genomen door allerlei bezigheden die teveel op werk lijken.

Maar ik zou veel liever blijven, omdat ik het bestuur een hele leuke groep mensen vind. Ik kijk daarom ook met veel plezier terug op mijn tijd als bestuurslid. Alexandra Bronsveld, Else de Jonge en ik namen het bestuur in 2017 over. We hadden wat ambities. We wilden de site vernieuwen, de nieuwsbrief nieuw leven in blazen en, naast de tweejaarlijkse Berrie Heesenprijs, regelmatiger activiteiten gaan organiseren.
Bij de eerste Rond de Tafel meldde Paulien Hilbrink zich. Ze vroeg of ze kon helpen. Natuurlijk kon dat! Ze nam de plaats van Else in. We zijn met ons drieën hard aan de slag gegaan. En het is gelukt! De site hebben we vernieuwd, de nieuwsbrief is voller geworden en ook de frequentie is flink toegenomen. We zijn regelmatig bijeenkomsten gaan organiseren, eerst alleen Rond-de-Tafelbijeenkomsten, als een soort netwerkbijeenkomsten, maar gaandeweg ook serieuzere en inhoudelijkere Masterclasses.
In 2018 kwam de vraag vanuit de opleiders om de standaardisatie, waar CKN in 2015 en 2016 een begin mee had gemaakt, weer op te pakken. Ook dat hebben we gedaan, waardoor vorig jaar een echte beroepsgroep is opgericht. Geweldig dat dat gelukt is, mede dankzij de inzet van Rob Bartels en vele opleiders. Het is een geweldige gezamenlijke prestatie.
Nadat Alexandra vorig jaar stopte, vonden we al snel nieuwe bestuursleden, namelijk Jan-Bram van Luik, Esther Didden en Lies Pycke. Dat geeft vertrouwen. Esther zal mijn rol als penningmeester overnemen.
Het meest zal ik de bestuursleden missen en de maandelijkse vergaderingen. Ik kom in mijn dagelijks leven niet vaak mensen met zoveel inzet en betrokkenheid tegen. Gister reed ik met Paulien, na een meeting met het bestuur, terug naar Amsterdam. De zon zette alles in een prachtige licht. Het gaf een passende warmte aan het afscheid maar ook een passende context van even samen op weg zijn om daarna ieder een eigen weg te gaan.
Maar wel met een gemeenschappelijke stip op de horizon: het verlichtende denken op de kaart zetten in Nederland. Ik ga nu hard aan de slag met het opzetten van een stichting: De Vrijheid van Amsterdam. Dit omvat filosofische kunstprojecten in de openbare ruimte van Amsterdam, over hoe filosofen in de zeventiende eeuw vanuit Amsterdam met hun denken de wereld veranderden en de Verlichting voorbereiden. Als je meer wilt weten of op de hoogte wilt blijven, of interesse hebt in een filosofische rondleiding in Amsterdam, kijk op vrijheidvanamsterdam.nl. Je kan je daar ook opgeven voor de nieuwsbrief of je aanmelden bij social media. Via info@vrijheidvanamsterdam.nl kan je me bereiken!”
Het bestuur is Nanda dankbaar voor al haar werkzaamheden voor CKN! Met hart voor de zaak en je scherpe en serieuze blik, heb je met jouw scheppende kracht een beroepsgroep nieuw leven ingeblazen. We zullen je missen!