Alexandra Bronsveld neemt afscheid als bestuursvoorzitter

Stokje overdragen


Na 8 jaar trouwe dienst aan het Centrum Kinderfilosofie werd het tijd om het stokje als voorzitter over te dragen. Ik begon ooit als coördinator bij het CKN en de afgelopen 4 jaar heb ik met veel plezier als voorzitter van het bestuur de paraplu functie van het CKN verder vormgegeven.

Ik kijk terug op een leerzame tijd en heb het filosoferen met kinderen in Nederland in die 8 jaar zien groeien. Zo lanceerde het CKN afgelopen jaar een beroepsgroep en brengt zij nog steeds het netwerk bij elkaar. Filosovaardig heeft zich ontpopt tot uitgever van kinderfilosofie boeken, de eerst week van kinderfilosofie is een succes en de Berrie Heesenprijs wordt nog steeds iedere 2 jaar uitgereikt.

En tot slot is er een groeiende groep ZZPers die het filosoferen met kinderen de scholen inbrengt. Mooie ontwikkelingen die het filosoferen met kinderen steeds steviger op de kaart zetten. 

Ik wens dan ook voor ons allemaal dat we het filosoferen met kinderen de komende jaren verder laten groeien zodat zo veel mogelijk kinderen zich verwonderen, grote en kleine vragen stellen en zich de kunst van het met elkaar filosoferen eigen maken!