Verslag netwerkbijeenkomsten CKN 2015

Primair onderwijs

Op 4 november kwam een zeer diverse groep mensen bij elkaar in Utrecht voor de netwerkbijeenkomst Primair Onderwijs.                                        Er waren studenten van de Pabo, pedagogen, HVO-docenten, mensen van de beroepsopleiding, geïnteresseerden die nog nooit gefilosofeerd hadden met kinderen en mensen die al jaren filosoferen met kinderen.

We hebben ideeën uitgewisseld, nagedacht over het essentiële verschil tussen de zee en een meer en het meest wezenlijke verschil tussen een ingang en uitgang. Deze oefening leidde tot een boeiend gesprek. De bijeenkomst werd positief ontvangen en smaakte naar meer.

Ook in 2016 zullen we een netwerkbijeenkomst organiseren voor het primair onderwijs.

De datum wordt nader bekend gemaakt.

 

Ook aansluiten , meedenken en inspiratie op doen?

Houd onze nieuwsbrief, facebookpagina en linkedin in de gaten.

Mocht je mensen kennen die interesse hebben in onze netwerkbijeenkomsten dan stellen wij het zeer op prijs als je hen de nieuwsbrief doorstuurt.

 

Opleiders

Naast het primair onderwijs is ook het netwerk van opleiders op 14 december bij elkaar gekomen.

We hebben ons gebogen over vragen als:

- Wat willen we, wanneer we opleiden bereiken?

- Welke niveaus onderscheiden we?

- Op welk niveau richt je je als opleider?

- Wat verstaan we onder startbekwaamheid?

 

Zodat het op te leiden publiek met kinderen en jongeren verantwoord kan gaan filosoferen.

En wat moeten opleiders kunnen en kennen om anderen (dat kunnen zijn studenten – leraren – deelnemers beroepsopleiding – creatieve therapeuten – groepsleerkrachten - enz) met kinderen en jongeren verantwoord te laten filosoferen?
We hebben voorbeelden van levels uit Australië, Engeland en Zuid-Afrika bekeken en de voors –en  tegens afgetast voor het introduceren van levels in Nederland. Naar aanleiding van deze bijeenkomst is er een werkgroep gestart die ideeën verder uitwerkt en de volgende bijeenkomst op

10 maart 2016 voorbereid.

 

Bent u opleider aan de Hogeschool of professional die via een eigen onderneming mensen opleidt om te filosoferen met kinderen dan bent u van harte welkom om aan te sluiten op 10 maart.

Aanmelden kan via dit inschrijfformulier of stuur een mail naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

- De bijeenkomst vindt plaats van 18.30 tot 21.00 uur.

- Locatie: Universiteit voor Humanistiek, Kromme Nieuwegracht 29, 3512 HD Utrecht.

- Kosten: € 12,-

- Indien u vragen heeft over de netwerkbijeenkomsten kunt u contact opnemen met Alexandra Bronsveld: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Centrum Kinderfilosofie Nederland, Middelburgseweg 113, 2771 NJ Boskoop, e. info@kinderfilosofie.nl